Mult efort, putina iubire

Intrebarea de azi este:

Ce e rau in a face tot ce iti sta in putinta sa fii draguta, importanta, placuta, observata, cool? Nu asa faci, de obicei, lucrurile sa mearga intr-o relatie?
Raspunsul meu: Deloc. De fapt, cu cat te straduiesti, cu atat mai mult el se indeparteaza. Fizic. Emotional.

Stiu cat de intrigant suna! Si mai stiu cate femei se bucura la ora actuala de o relatie fericita si implinita, dupa ce au descoperit singura metoda care functioneaza, prin coaching-ul cu mine.

Sara, una din primele mele cliente, ma intreba: “De ce este atat de greu sa ii mentin atentia asupra mea, in comparatie cu primele zile dupa ce ne-am cunoscut? De ce toate par sa fie mai importante decat mine, ca fotbalul, lucrul, sau prietenii lui? De ce ma simt uitata? Ce nu e in regula cu mine?”

Dar nimic nu era in neregula cu ea. Impresia de “in neregula” venea din nesiguranta ei, din frica de singuratate si distantare, din a gandi excesiv “dar daca” si din sentimentul de neintregime personala. Astfel, daca mintea ei ii spunea ca ceva nu e in regula, ea instinctiv incerca sa REPARE

Deci, ce s-a intamplat?

Se panica numai la gandul ca el ar fi putut sa ii alunece printre degete. “Deja simt ca il pierd in favoarea footbalului, jocurilor video, sau statului peste program la job”. Am intrebat-o ce vroia de fapt. A spus ca vrea sa fie totul pentru el, asa cum a fost la inceput.
Cand nu s-a mai simtit centrul universului lui, totul pentru el, sa inceput sa se simta tematoare si amenintata.
Uite asa ne zidim nesiguranta in loc de poduri…
Prin urmare, Sara, ca noi toate la un moment dat, a inceput sa supra-functioneze. Sa ii pese prea mult, sa il dadaceasca prea mult. Prea mult din orice. Prea draguta, prea placuta, prea serviabila, prea dornica de initiativa.

Imi frange inima cand cand atat de multe femei muncind atat de mult sa primeasca ceea ce MERITA in mod natural, doar pentru ca sunt femei.

Iubirea nu doare

Ceea ce doare este distanta pe care o cream prin supra-functionare in relatii.
Iubirea nu este dureroasa. Dureros este efortul si in loc sa crestem nivelul de intimitate, tot ce primim este “Am nevoie de spatiu”.
Iubirea nu dezamageste. Dezamagirea vine cand ne asteptam ca el sa se trezeasca din visare si sa isi dea seama de tot ce am facut noi si sa ne aplaude.
Iubirea nu trebuie sa fie ceruta, cersita, implorata, nici castigata.

Felul cum iubim noi nu este cum iubesc EI.

Iti spun un secret care pe mine m-a costat ani pana sa il descopar: un barbat se indragosteste si ramane indragostit in functie de cat de mult reuseste sa iti daruiasca si sa faca pentru tine. De fapt, el incepe sa se retraga cand tu intelegi gresit si incerci sa schimbi cursul normal al energiei. Cand tu devii cea care ofera.
Nu-i de mirare ca cu cat daruiesti, cu atat mai putin el are de oferit si cu atat mai mult se va simti inutil. Asadar, urmatorul lui pas este sa ia distanta, iar urmatorul tau pas este sa devii morocanoasa si cu toane. Suna cunoscut?

3 pasi pentru a avea iubire fara efort

1 – Un pas in spate (da!) si opreste tot ce faci si tot ce “repari”.
2 – Redirectioneaza-ti atentia de la el spre TINE. Fa mai multe lucruri care iti plac, fara el. Incepe sa investesti in tine si sa ai grija de tine. Vei fi surprinsa de rezultat.
3 – Ramai “descoperita”. Adica, inlatura orice val de prefacere si de conducere. Fii deschisa. Descoperita. El se intoarce mereu si cand o face, asigura-te ca ai lasat toata tafna si mofturile deoparte . Primeste-l cu o inima calda, un zambet sincer si apreciindu-i prezenta.

Niciodata nu a fost mai usor

Acum, vreau sa impartasesti cu mine ceva: cand a fost ultima oara cand ai incercat sa impresionezi, sa pastrezi pe cineva aproape sau sa faci pe cineva sa te placa? Nu conteaza daca a fost acum cateva saptamani sau chiar ieri. Scopul acestui exercitiu este este ne ajute sa devenim constiente si sa ne surprindem cand ne pierdem energia autentica feminina, cand ne pierdem pe “noi” pentru a obtine ceva.
Vreau sa stiu mai multe despre tine. Lasa-mi un comentariu sau scrie-mi despre situatia ta recenta cand te-ai destituit singura si cand ai adoptat “energia dura”.

Cu toata dragostea,
Corina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *